Home Nieuws Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

08-09-18 - Holten - Keunefeesten

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt hier een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 september kon men tijdens de Keunefeesten in Holten weer genieten van muziek en tal van andere activiteiten. Op de zaterdagmiddag was het weer meedeinen, schieten en darten in en rondom de grote feesttent.

De Kamper Koggezangers waren ook uitgenodigd om hun medewerking aan het ‘meedeinfeest’ te verlenen. Wij gaven graag gehoor aan deze uitnodiging, omdat we veel gehoord hadden over de Keunefeesten. Het zou gezellig zijn, de grote feesttent zou bomvol zitten en er zouden geweldige koren meewerken. Het klopte inderdaad! Het was erg gezellig, de tent zat vol en er deden nog een paar geweldige, grote koren mee.

Alle koorleden kregen hun eigen microfoon! Je ziet dat wel eens bij semi-professionele gospelkoren, maar wij als Kamper Koggezangers hebben dit nog nooit meegemaakt. Het zingt trouwens heel lekker zo’n eigen microfoon, het lijkt allemaal net iets serieuzer én het geluid klonk erg goed. We zagen dat de mensen - ook helemaal achterin de grote feesttent - met ons meezongen en klapten.

We waren met tweeëndertig koorleden en dan komt er een flink volume uit ons koor! Tenminste … dit dacht het publiek én dit dachten … wij! Maar het is niet de waarheid. Omdat ieder een microfoon had én omdat het erg gezellig was zong elk koorlid voor twee. Als zestien mannen voor twee zingen, lijkt het dus of er een koor van tweeënderig kerels staat te brullen. De andere twee deelnemende koren hadden zo’n vijftig koorleden en dat scheelt toch wel een beetje, wanneer het gaat om het volume. Maar … we hoorden na afloop van veel mensen dat we echt niet voor de andere koren onderdeden.

We hebben nog wel even gevraagd wat een ‘Keune’ is en waarom het ‘Keunefeesten’ heet. Een ‘keune’ is een big en de Keunefeesten worden zo genoemd, omdat er vroeger heel veel varkensboeren in Holten woonden.

Het was een hele leuke middag in Holten. Veel koorleden hadden ook hun echtgenote gevraagd om mee te gaan en niemand heeft daar spijt van gehad. Hopelijk worden we nog eens voor dit feest uitgenodigd. Optreden bij zo’n professionele organisatie - én met behulp van hele goede geluidsmensen - is op zich al een feestje! De koorleden, het combo en de dirigente hebben laten zien én horen dat je ook met zestien zangers een prachtig optreden kunt verzorgen! Bedankt Holten én ….. hopelijk tot volgend jaar maar weer!


Rolf Plender