Home Nieuws Organisatie Foto's en cd's Vrienden Recensies

Copyright © All rights reserved  -  www.kamperkoggezangers.nl  -  Rolf Plender 2018

11-09-18 - Zwolle - Oranjeweek

De Kamper Koggezangers

Verslagen

Van élk optreden verschijnt hier een verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

De commissies van de Wijkvereniging Berkum hebben een leuk en gevarieerd programma opgesteld voor de traditionele Oranjeweek in Zwolle Berkum, die gehouden wordt van dinsdag 11 t/m zondag 16 september. Tweederde deel van alle mensen die in Zwolle Berkum wonen zijn lid van deze zeer actieve wijkvereniging.


In de zomermaanden waren er geen activiteiten gepland voor de senioren van Wijkvereniging Berkum. De eerste activiteit ná de zomervakantie was een … optreden van De Kamper Koggezangers. Na een aantal stille maanden hadden de ouderen dus eindelijk weer eens wat te doen.


Berkumstede is een veelzijdige locatie die de verbinding met de wijk en dorpse karakter weet vast te houden. Betrokken en gastvrij zijn termen die passen bij deze locatie in de rustige, groene woonwijk Berkum. Bij binnenkomst vielen ons meteen de ontspannen sfeer én het verlangen van het publiek naar een leuk optreden op. In zo’n entourage moet een optreden toch goed gaan?

Nou het ging goed, het ging zelfs … heel goed. Om een optreden heel goed te laten verlopen hebben wij niet zoveel nodig:

- We vinden het fijn als ons publiek luistert en meedoet. Meezingen, klappen, deinen of …. alleen maar glimlachen is voor ons genoeg.

- Een consumptie vooraf, in de pauze of na afloop is voor mannen die een dik uur staan te zingen en muziek maken altijd erg fijn.

- Een rustig plekje waar we vooraf, in de pauze of na afloop even rustig kunnen zitten ter voorbereiding of om uit te puffen is prettig.

- Een organisatie die ruim de tijd voor ons neemt en laat blijken dat onze komst erg gewaardeerd wordt is van belang.


Aan alle punten om een optreden te laten slagen voldeed de organisatie van Wijkcentrum Berkum. Er was een leuke wisselwerking tussen koor, publiek en organisatoren. Artistiek leider Joke was erg druk. Omdat Berend en Eric afwezig waren, mocht zij de nummers ook nog aan elkaar praten. Veel aanwezigen bedankten ons hartelijk na afloop. Een oude dame van 84 jaar vertelde aan Douwe en aan ondergetekende dat zij - een schippersdochter, die op 16-jarige leeftijd het ouderlijk huis al moest verlaten - een prachtige middag had meegemaakt. Ze gaf ons een hand en zei met tranen in de ogen: ‘Ik vond het prachtig en kon bijna alle liedjes met jullie meezingen! Hartelijk bedankt hoor, jongens!


Rolf Plender