Home Organisatie Films foto's en cd's Recensies

www.kamperkoggezangers.nl  -  Privacy Policy
01-11-19 - Kampen - Stadsgehoorzaal - Filmhuis - ‘Fisherman’s Friends’

Op vrijdag 1 november mochten De Kamper Koggezangers van zich laten horen in het Filmhuis Kampen. Ze traden een half uurtje op voor aanvang van de prachtige film ‘Fisherman’s Friends’. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall, die met zeemansliederen - geheel onverwacht en door toedoen van een muziekproducent - de hitlijsten van Engeland bestormt. Door hun oprechte manier van doen en denken leert deze muziekproducent wat ….. echt belangrijk is in het leven!


De Kamper Koggezangers lijken in sommige opzichten wel een beetje op de mannen van ‘Fisherman’s Friends’.

- Ook wij beleven - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - veel plezier aan samen zingen, serieus repeteren, verhalen uitwissen en vooral ook ….. lol maken. Dit doen we elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur in De Taveerne aan de Koggewerf.

- Ook wij proberen ons - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - alleen druk te maken om de zaken waar het echt om draait in ons koor. Flauwekul proberen wij op afstand te houden en in belangrijke zaken bijten we ons vast. Een voorbeeldje van dat ‘vastbijten’?
We maakten ons een beetje bezorgd over het aantal bezoekers bij de film. Zouden er wel voldoende mensen op af komen? Secretaris Piet Bredewold - een soort ‘pitbull-pr-machine’ - heeft alles in de strijd geworpen om ervoor te zorgen dat heel Kampen én wijde omgeving hoorde van deze film met het bijzondere voorprogramma. De aankondiging stond op posters in de stad, in alle kranten, op internet en haalde zelfs de landelijke pers. De inspanningen van Piet hebben ertoe geleid dat …. het vestzaktheater helemaal vol zat …… het was uitverkocht!

- Ook de muzikanten Ab, Hans, Dick, Fred en Piet beleven - net als de muzikanten van ‘Fisherman’s Friends’ - veel plezier aan het muzikaal begeleiden van het koor. Wanneer de sfeer en het liedje het toelaten zijn ze ook niet te beroerd om uit volle borst mee te zingen om zo het koor ook nog eens vocaal te ondersteunen.

- Ook wij zingen - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - (bijna) akoestisch. In de oefenruimte zingt het koor altijd onversterkt. Het geluid van de muzikanten en solisten wordt wel versterkt. Bij dit mini-concert deden we precies hetzelfde. Het combo en de solisten Jan Bastiaan (hij zong ‘Roll Alabama’) en Fred Feijth (hij zong ‘Mull of Kintyre’) werden versterkt en het koor zong onversterkt.

- Gelukkig hebben we ons - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - bij dit zeker niet alledaagse optreden goed staande weten te houden. Dit was te danken aan het enthousiasme én de volledige inzet van álle koorleden. Ook het combo, dat heel goed rekening hield met de inval-dirigent - was erg goed op dreef. Een inval-dirigent? Ja, onze dirigente Joke onderging een oog-operatie en kon er helaas niet bij zijn.


De Kamper Koggezangers hebben genoten van het mini-concert. Of dit ook geldt voor het publiek? Dat weten we wel zeker gezien de vele positieve reacties die we uit de zaal kregen. Maar …. even onder ons: Eigenlijk maakt dat De Kamper Koggezangers niet zo heel veel uit, want ze zingen - net als de mannen van ‘Fisherman’s Friends’ - toch in de eerste plaats voor ….. hun eigen plezier!


We bedanken het team van het Filmhuis Kampen voor de prettige samenwerking. Wanneer we elkaar in de toekomst nog eens nodig hebben weten we elkaar vast en zeker weer te vinden!


Rolf Plender                             Foto’s Mirjam Fidder


Verslagen

Van élk optreden verschijnt een

verslag geschreven door:

Eric Roosink

Herman Otten

Berend Scholten

Evert van Dijk

Reijer van ‘t Hul

Rolf Plender


Jaaroverzichten optredens:

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009